Onze aanpak

Van Rotterdam tot Heiloo en van Eindhoven tot Winsum: Switch is door het hele land actief. Al bijna dertig jaar komen wij op middelbare scholen. Per jaar zien wij zo’n 40.000 leerlingen. Daarbij richt Switch zich op alle niveaus van het voortgezet onderwijs. Switch gaat samen met leerlingen aan de slag met thema’s die relevant zijn voor hun leefwereld.

 

Peer-to-peer benadering

De acteurs van Switch komen veelal net zelf van de middelbare school. Met hun jonge leeftijd (17-24 jaar) staan zij dichtbij leerlingen. Scholieren identificeren zich met onze peer-educators. Door deze peer-to-peer benadering durven leerlingen makkelijker te praten over wat hen dwarszit of stappen te zetten naar een oplossing. Wij verwijzen altijd door naar de mentor. Na ons bezoek kunnen leerlingen via verschillende kanalen contact houden met de acteurs om door te praten over het onderwerp.

 

Mentor

Wij moedigen leerlingen aan om hun verhaal over bijvoorbeeld pesten ook aan hun mentor te vertellen. Daarom stellen wij de voorwaarde dat de mentor aanwezig is tijdens de nabespreking. De mentor is er voor de nazorg en kan de situatie in de klas blijvend monitoren.

 

Samenwerkingspartners

Switch werkt samen met de volgende partners:
 

 

Hyperlink. Kleinkunst

 

 

Hyperlink. Skan Fonds. Geeft mensen de kans

 

Hyperlink. CJP cultuurkaartHyperlink. VSB Fonds. Iedereen doet mee