Social Media

Social media is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van leerlingen. Met de voorstelling Social Limits maken wij leerlingen bewust van hun online gedrag. Door peer-to-peer theater ontdekken leerlingen de gevaren van bijvoorbeeld gameverslaving en sexting en leren ze hun eigen grenzen te trekken.

 

 

De theatershow

We maken kennis met Merel, die net verkering heeft met Simon. Simon is verslaafd aan gamen en dat gaat niet samen met een vriendinnetje. Chris is bang dat hij blijft zitten en voelt zich opgebrand, maar in real life is er niemand die zijn verdriet ziet. Online zoekt hij naar aandacht door te vloggen. Sebastiaan is homo en doet er alles aan om geaccepteerd te worden zoals hij is. Hij vindt online steun maar ook veel onbegrip. Ten slotte maken we kennis met Petra. Zij krijgt te maken met grooming en scoort een date met de veel oudere Patrick. Wat zijn de gevolgen van de gameverslaving van Simon, zal Chris een manier vinden om gezien te worden en hoe loopt de date van Petra af?

 

Pesten-les-Switch-2-1024x684

De nabespreking

Na de voorstelling gaan de leerlingen met hun klas en één van de spelers naar een lokaal. Door middel van verschillende filmpjes, oefeningen en opdrachten, gaan de leerlingen op zoek naar gezonde grenzen binnen de wereld van sociale media.


Docententraining (optioneel)

De praktijk wijst uit dat social media het lesgeven soms best in de weg kan zitten. Leerlingen maken hun huiswerk minder goed, zijn snel afgeleid en lijken social media belangrijker te vinden dan de les. Hoe sta je daar als docent in? Is social media ook positief in te zetten voor een school of is het verstandiger om alle social media buiten het lesrooster te houden? Wij willen het docententeam helpen om samen een duidelijke visie te creëren en praktische handvatten aan te reiken voor zowel binnen als buiten de les.

 

Ouderavond (optioneel)

Social media is voor tieners een onlosmakelijk deel van hun leven. Ouders hebben hun eigen jeugd heel anders beleefd en vinden het vaak lastig om hierin de juiste grenzen aan te geven. Toch hebben jongeren grenzen nodig, zeker in de grenzeloze wereld van social media. Wij willen ouders inzicht geven in de belevingswereld van de jongeren, en hen handvatten geven om hun kinderen te beschermen tegen de risico’s die zij online kunnen lopen.

 

Switch_Nieuwe indeling site_2016_banners_v2_Vraag optie aan